Acest document a fost actualizat in 25 mai 2018.
DEFINIȚII & TERMENI
SERENDINNO - este numele comercial al platformei on-line (la adresa www.serendinno.ro) de promovare și vânzare a serviciilor și produselor de educație non-formală a adulților. Platforma on-line este gestionată de Fundația Serendinno, cu sediul social în Calea Victoriei nr. 155, bl. D1, sc. 7, et. 3, sector 1, București, România, înființată prin hotărarea judecătorească 22209/4/2010 din 18.11.2010, cod fiscal 28003767, cont IBAN RO74 BACX 0000 0006 0008 9000, deschis la Unicredit, reprezentată legal prin Gabriel Petrescu, cu funcția de Director General, denumită în continuare “Operator“.
Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă de tip - rezervare loc curs, rezervare sesiune consultanță, aplicare instrumente Serendinno și interpretare rezultate .
Client – persoană fizică / persoană juridică care are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Fundația Serendinno (electronic, telefonic, etc.) sau în baza unui acord de utilizare existent între Fundația Serendinno și acesta și care necesită crearea și utilizarea unui CONT.
Beneficiar / Membru (al comunității Serendinno) – orice persoană fizică/juridică înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții Generale.
Utilizator - termen generic utilizat pentru a indica o persoana ce intra in contact cu serviciile Serendinno, in calitate de cumparator, client sau beneficiar/ membru.
Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului sau Beneficiarului transmiterea de Comenzi și care conține informații despre Client/Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, etc.).
Favorite – secțiune din Cont care permite Cumpărătorului/Beneficiarului să își creeze Liste.
Lista – pagina web din Favorite în care Cumpărătorul/Beneficiarul poate adăuga servicii și produse pe care le consideră a fi preferate și pe care, ulterior, le poate adăuga în coșul de cumpăraturi („coșul meu”).
Listele pot fi:
- Publice: orice Client/Cumpărător/Beneficiar poate vizualiza Lista Cumpărătorului/Beneficiarului în cazul în care acesta a distribuit-o pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter și Google+) sau dacă accesează profilul public al Cumpărătorului/Beneficiarului din Site. Listele sunt publice, iar Cumpărătorul/ Beneficiarul are posibilitatea de a le seta ca private oricând, direct din Contul său, secțiunea Favorite.
- Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumpărătorul/Beneficiarul are posibilitatea de a le seta ca și publice oricând, direct din Contul său, secțiunea Favorite.
Site – domeniul www.serendinno.ro si subdomeniile acestuia.
Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Operator și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Operatorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa Bunuri și Servicii de pe Site.
Bunuri și Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Operator Cumpărătorului, ca urmare a Contractului încheiat.
Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Operator și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Operatorului și a Cumpărătorului.
Conținut
- toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
- conținutul oricărui e-mail trimis utilizatorului de către Operator prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
- orice informație comunicată utilizatorului prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Operatorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către Cumpărător
- informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de Operator într-o anumită perioadă;
- informații legate de Bunurile și/sau Serviciile și/sau tarifele practicate de către un terț cu care Operatorul are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă;
- date referitoare la Operator, sau alte date privilegiate ale acestuia.
Review/Recenzii – o evaluare scrisă de către deținătorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactată pe baza experienței personale și capacității acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă sau nu standardul de calitate promis de Operator.
Rating/Punctaj – modalitate de exprimare a gradului de satisfacție a unui Utilizator vis-à-vis de un produs sau serviciu al Operatorului. Rating-ul se exprimă sub formă de INNOstele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea (satisfacție minimă), la cinci stele (satisfacție maximă). Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Beneficiar/Client/Cumpărător cu privire la un produs sau serviciu.
Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.
Întrebare – formula de adresare către alți Beneficiari/Clienți/Cumpărători cu scopul de a obține informații despre produsele sau serviciile din pagina respectivă.
Răspuns – informație scrisă care este transmisă Beneficiarului/Clientului/Cumpărătorului care a adresat o Întrebare în Site, în pagina unui anumit produs sau serviciu. Răspunsul reprezintă o explicație oferită de Operator unui Beneficiar/Client/Cumpărător în cadrul unei discuții.
Document – prezentele Termene și Condiții.
Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poșta electronică (e-mail, SMS) asupra Bunurilor și/ sau Serviciilor și/sau a promoțiilor desfășurate de Operator într-o anumită perioadă.
Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun și/sau Serviciu de către Fundația Serendinno, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Operator, indiferent de modalitatea de livrare a serviciului sau bunului.
Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile Bunurilor și Serviciilor așa cum sunt precizate în descrierea acestora.
Euplatesc.ro – serviciul de plată prestat de către procesatorul de plăți integrat în Site, pus la dispoziția Clienților, Beneficiarilor și/sau Cumpărătorilor prin intermediul Site-ului în vederea efectuării unei plăți on-line, cu cardul.
ASPECTE GENERALE
1. Documentul stabilește termenii și condițiile de utilizare a Siteului/Conținutului/Serviciului de către Beneficiar sau Client, în cazul în care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, încheiat între FUNDAȚIA SERENDINNO și acesta.
2. Folosirea, inclusiv dar nelimitându-se la accesarea, vizitarea, vizualizarea, descărcarea și utilizarea, Conținutului/Serviciului, implică aderarea Utilizatorului la prezentele prevederi ale documentului; Utilizatorul se obligă să monitorizeze permanent termenii și condițiile care pot fi actualizate, modificate și completate. În cazul unor neînțelegeri se aplică Termenii și condițiile valabile la momentul comenzii și notificării acestuia în scris de către FUNDAȚIA SERENDINNO.
3. Prin folosirea Siteului/Conținutului/Serviciului, Utilizatorul este singurul responsabil pentru toate activitățile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta răspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice altă natură produse Siteului, Conținutului, Serviciului FUNDAȚIEI SERENDINNO sau oricărui terț cu care FUNDAȚIA SERENDINNO are încheiate contracte, în conformitate cu legislația română în vigoare.
4. În cazul în care Utilizatorul nu este de acord și/sau nu acceptă și/sau își revocă acceptul dat pentru Document va trimite un e-mail pe adresa info@serendinno cu precizarea că:
- Acesta renunță la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de FUNDAȚIA SERENDINNO prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor și/sau comunicărilor din partea FUNDAȚIEI SERENDINNO de orice natură (electronic, telefonic, etc)
- Poate reveni în orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord și/sau a nu accepta documentul, sub forma în care acesta va fi disponibil în acel moment.
5. Pentru a-și exercita dreptul prevăzut la art 2.4, acesta poate să contacteze FUNDAȚIA SERENDINNO sau să folosească legăturile din conținutul primit de la FUNDAȚIA SERENDINNO destinate acestui scop.
6. În cazul în care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate față de FUNDAȚIA SERENDINNO și își revocă acordul exprimat în favoarea Documentului pe perioada derulării unei Comenzi, FUNDAȚIA SERENDINNO va anula Comanda acestuia fără nicio obligatie ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.
7. Acest Site este adresat doar Utilizatorilor, persoane fizice care au cel puțin 18 ani, care au parcurs etapele înregistrării corespunzătoare și care nu au fost suspendați sau inlăturați de către FUNDAȚIA SERENDINNO, indiferent de motivul suspendării sau al înlăturării. Devenind Utilizator, persoana declară faptul că întrunește condițiile susmenționate
PROPRIETATEA INTELECTUALĂ
8. Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, este proprietatea exclusivă a FUNDAȚIEI SERENDINNO, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).
9. Utilizatoruluinu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de FUNDAȚIA SERENDINNO, includerea oricărui conținut în afara site-ului FUNDAȚIEI SERENDINNO, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al FUNDAȚIEI SERENDINNO asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, decât cu acordul expres al FUNDAȚIEI SERENDINNO.
10. Orice conținut la care Membrul sau Clientul are și/sau obține acces prin orice mijloc, se află sub incidența Documentului, în cazul în care conținutul nu este însoțit de un acord de utilizare specific și valid încheiat cu FUNDAȚIA SERENDINNO.
Membrul/Beneficiarul sau Clientul poate copia, transfera și/sau utiliza conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederi ale prezentului Document.
11. În cazul în care FUNDAȚIA SERENDINNO conferă Beneficiarului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Beneficiarul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existenței acestuia sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea există și nu reprezintă un angajament contractual din partea FUNDAȚIEI SERENDINNO pentru respectivul Membru/Beneficiar, Client sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice alt mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau după expirarea acordului de utilizare.
12. Niciun conținut transmis către Beneficiari sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea FUNDAȚIEI SERENDINNO și/sau al angajatului sau colaboratorului FUNDAȚIEI SERENDINNO care a mijlocit transferul de conținut.
13. Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta există.
POLITICA DE VÂNZARE ON-LINE
14. Accesul la serviciu.
- Pentru a i se permite accesul la serviciu, utilizatorul va trebui să accepte prevederile Documentului.
- Fundația Serendinno își rezervă dreptul de a limita accesul unui client la Serviciu și campanii de marketing (de a nu-l include în campania de promovare și fidelizare, de a-i permite să comande doar cu plata în avans, etc.) precum și dreptul de a anula comenzile deja plasate în cazul în care consideră că în baza comportamentului avut de către Client (de exemplu - folosirea unui limbaj tendențios, încălcarea dreptului de proprietate intelectuală etc.), accesul și existența Contului Clientului ar putea prejudicia în vreun fel Fundația Serendinno sau alți clienți/ beneficiari ai serviciului Serendinno. Acest drept poate fi exercitat în orice moment și nu este necesară notificarea Clientului în acest sens.
- Fiecare Beneficiar poate avea un singur Cont. Este interzisă partajarea unui Cont între mai mulți Beneficiari/Clienti.
- În situația în care se descoperă accese partajate de mai mulți Clienți, Fundația Serendinno își rezervă dreptul de a anula sau a suspenda accesul Beneficiarului/Clientului la Conținut sau Serviciu. Dacă există comenzi plasate din conturile suspendate sau anulate, acestea vor fi anulate automat.
- Fundația Serendinno poate refuza o comandă în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligații între părți și fără ca o parte să poată pretinde daune, pentru următoarele situații:
- eșuarea/invalidarea tranzacției online;
- neacceptarea tranzacției de către banca emitentă a cardului Clientului;
- furnizarea de date incomplete sau incorecte de către Client;
- activitatea Clientului poate produce daune site-ului www.serendinno.ro , Fundației Serendinno, partenerilor săi și/sau clienților/ beneficiarilor săi;
- clientul folosește Serviciul într-un mod neconform uzanțelor normale și bunei-credințe sau își exercită drepturile în scopul de a vătăma sau păgubi Fundația Serendinno ori într-un mod excesiv și nerezonabil, contrar bunei-credințe;
- alte motive justificate.
15. Oferta - Produse & servicii
- FUNDAȚIA SERENDINNO poate publica pe site informații despre produse, servicii și/sau promoții practicate de către aceasta sau de către oricare alt terț cu care FUNDAȚIA SERENDINNO are încheiate contracte sau acorduri de parteneriat, într-o anumită perioadă.
- Produsele și/sau serviciile achiziționate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.
- FUNDAȚIA SERENDINNO poate limita capacitatea de achiziționare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienți, pe motive întemeiate.
- Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON) și includ TVA.
- Informațiile din evenimentele de vânzare folosite pentru descrierea produselor și serviciilor, disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia/link-uri către alte siteuri etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea FUNDAȚIEI SERENDINNO, acestea fiind cu titlu de prezentare. FUNDAȚIA SERENDINNO poate retrage o ofertă de produse/servicii sau o poate modifica în orice moment până la plasarea comenzii, fără a datora daune sau alte penalități către nici un potențial client.
- În cazul, puțin probabil, în care Fundația Serendinno nu va putea onora serviciile sau produsele achiziționate de client/beneficiar, Fundația va notifica pe e-mail Clientul/Beneficiarul, oferindu-i una dintre alternative:
- anularea comenzii sau scoaterea din comandă a produsului sau serviciului ce nu mai poate fi livrat, cu returnarea banilor aferenți plății efectuate de client pentru achiziția respectivului serviciu/produs.
- primirea unor credite activabile pe site (INNOpuncte), în anumite condiții, care vor putea fi folosite pentru achiziții de noi servicii și/sau produse de pe www.serendinno.ro cu o valoare cel puțin echivalentă plății inițiale efectuate de client.
16. Comanda
- Clientul poate efectua comenzi de produse și/sau servicii folosind următorele canale: website www.serendinno.ro , telefonic, e-mail, cu indicarea clară a cantității și codului de produs sau serviciu comandat. Prețul afișat pe site la momentul comenzii nu se va modifica, fiind ferm.
- Prin finalizarea comenzii, Clientul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării comenzii, denumită în cadrul acestui document și comanda emisă.
- Contractul la distanță este considerat încheiat de către FUNDAȚIA SERENDINNO atunci când comanda plasată de către Client este confirmată electronic de către FUNDAȚIA SERENDINNO. Mai mult, înainte de a valida comanda Clientului și înainte de a expedia produsele sau livra serviciile, FUNDAȚIA SERENDINNO are dreptul să contacteze Clientul, prin orice mijloc disponibil/agreat de FUNDAȚIA SERENDINNO (telefonic sau e-mail), pentru a obține confirmarea personală de către Client a datelor sale de identificare și livrare/furnizare. Clienții acceptă că FUNDAȚIA SERENDINNO nu poate fi forțată să valideze/livreze/furnizeze produse sau serviciile către persoane care nu au confirmat datele de livrare/furnizare și identificare.
- FUNDAȚIA SERENDINNO va denunța unilateral și va anula automat comanda efectuată de către Client, chiar și fără notificare prealabilă adresată Clientului, fără nici o obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în urmatoarele cazuri:
- neacceptarea de către banca emitentă a cardului Clientului, a tranzacției, în cazul plății online
- invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri agreat de FUNDAȚIA SERENDINNO, în cazul plății online
- datele furnizate de către Client privind livrarea/prestarea (adresa, date contact), pe site sunt incomplete sau incorecte
- activitatea Clientului pe site poate și/sau produce daune de orice natură de partea FUNDAȚIEI SERENDINNO, beneficiarilor și/sau partenerilor acestuia
- pentru alte motive obiective.
- În cazul în care Clientul renunță la o comandă cu plata efectuată în avans, prin transfer bancar confirmat sau prin soluția online de plată cu cardul și în care banca emitentă a cardului Clientului a autorizat tranzacția bancară, suma aceasta va fi rambursată de către FUNDAȚIA SERENDINNO în maxim 14 zile de la data la care FUNDAȚIA SERENDINNO a luat la cunoștiință de acest fapt respectând următorul mecanism:
- ÎN CAZUL CURSURILOR
- Din cauza pregătirii intense desfășurate de trainer și personalul suport înaintea începerii unui curs sau a demarării proceselor personalizate de consultanță (personală sau organizațională), anularea participării înaintea începerii cursului presupune asumarea unei taxe administrative:
- 7 zile sau mai puțin înaintea începerii cursului – 100% din taxa de participare;
- 8-14 zile înaintea începerii cursului – 20% din taxa de participare;
- Peste 15 zile înaintea începerii cursului – Taxa de participare se returnează integral.
- În cazul în care locul la curs a fost plătit de o organizație, în numele unui participant nominal, dacă organizația identifică o altă persoană potrivită pentru același curs, aceasta poate înlocui persoana care s-a retras, dar numai în cazul în care programul nu a început deja.
- ÎN CAZUL SERVICIILOR DE CONSULTANȚĂ
- Pe parcursul procesului de consultanță, beneficiarul poate renunța în orice moment la serviciile de consultanță, fiind îndreptățit să solicite returnarea sumelor aferente sesiunilor de consultanță ne-executate/ neconsumate, cu aplicarea de catre Fundația Serendinno, pe sumele de returnat, a mecanismului de reținere a taxelor administrative, detaliate la punctul anterior.
- ÎN CAZUL ALTOR PRODUSE & INSTRUMENTE SERENDINNO
- La cerere, participantul poate opta pentru convertirea în INNOpuncte (la o paritate 1 INNopunct = 1 LEU) a sumelor returnabile (conform procentelor de mai sus).
- În cazul, puțin probabil, în care Fundația Serendinno nu va putea onora serviciile sau produsele achiziționate de client/beneficiar, Fundația va notifica pe e-mail Clientul/Beneficiarul, oferindu-i una dintre alternative:
- anularea comenzii sau scoaterea din comandă a produsului sau serviciului ce nu mai poate fi livrat, cu returnarea banilor aferenți plății efectuate de client pentru achiziția respectivului serviciu/produs.
- primirea unor credite activabile pe site (INNOpuncte), în anumite condiții, care vor putea fi folosite pentru achiziții de noi servicii și/sau produse de pe www.serendinno.ro cu o valoare cel puțin echivalentă plății inițiale efectuate de client.
- O comandă/rezervare plasată poate fi modificată numai în următoarele situații și doar la solicitarea Clientului/Beneficiarului. Clientul/Beneficiarul va solicita acest lucru în scris, trimițând un e-mail pe info@serendinno.ro menționând clar solicitarea și numărul rezervării:
- Creșterea cantității dintr-un produs/ serviciu deja existent într-o comandă, produs/serviciu ce se află într-o campanie activă la momentul solicitării suplimentării comenzii
- Modificarea metodei de plată
- Modificarea datelor pentru facturare. Pentru facturile emise deja nu se pot efectua modificări privind persoana juridică/fizică (înlocuire cu o nouă persoană), doar corecturi (ale denumirii/nume, date contact etc).
- În cazul în care un Client/Beneficiar își modifică datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate comenzile/rezervările în derulare existente la acel moment, își păstrează datele definite/acceptate de către Client/Beneficiar înainte de momentul modificării, luându-se în considerare pentru contact, noile date modificate corespunzător.
- Comenzile nu pot fi modificate, în cazul în care Clientul optează pentru plata online sau prin transfer bancar a contravalorii acestora.
17. Facturare & plată
- Facturarea produselor achiziționate se face exclusiv în RON folosind informațiile furnizate de Client în formularul destinat. Fundația Serendinno nu răspunde de corectitudinea informațiilor furnizate de Client/Beneficiar pentru factură. Pentru corecții (anulări, retur) se emit facturi de storno. Toate facturile sunt emise și înregistrate automat și incluse în raportările fiscale. Nu se acceptă modificări ale facturilor emise decât în limitele precizate.
- Plata produselor și/sau a serviciilor achiziționate se poate face atât online cu cardul de debit, prin transfer bancar cât și numerar la sediul Fundației Serendinno, după cum urmează:
- Plată cu cardul de debit/credit – o metodă rapidă și facilă pentru execuție de plăți on-line, prin intermediul serviciului www.mobilpay.ro , indiferent de tipul cardului (card de debit/card de credit, VISA/MASTERCARD).
- Plată prin transfer bancar, cu ordin de plată – în acest caz clientul va primi un mesaj pe e-mail cu toate datele de identificare bancară al Serendinno și va avea la dispoziție 48 de ore pentru efectuarea plății și trimiterea dovezii de plată (extras cont) pe e-mail către Fundația Serendinno (la info@serendinno.ro ), astfel încât să poată beneficia de reducerile aplicabile produsului/serviciului în momentul rezervării. Datele de care va avea nevoie clientul pentru efectuarea plăților prin această metodă sunt următoarele:
Fundația SERENDINNO
Adresa: București, Calea Victoriei nr. 155,
bl. D1 sc. 7, et. 3, sector 1.
Cod fiscal: 28003767
Cont IBAN: RO74 BACX 0000 0006 0008 9000
Banca: Unicredit
Scop plată: X locuri la cursul (ID curs)
- Plată cash, direct la sediul Fundației Serendinno – plata în mod direct la sediul Fundației: Calea Victoriei nr. 155, bl. D1 sc. 7, et. 3, sector 1, București, între orele 11.30 – 17.00. Clientul va trebui să contacteze, în avans, reprezentanții Fundației Serendinno - telefonic (la 031-437 91 99) sau pe e-mail (info@serendinno.ro) – pentru a confirma prezența la sediu a persoanei împuternicite să emită documente fiscale și pentru a permite acestei persoane (casier) să pregătească documentele de plată – factură, chitanță, în vederea eficientizării operațiunilor.
- Plată în rate (fără dobândă) – clienții posesori de cont bancar/ card la una din Băncile: Credit Europe Bank, BRD Finance, Alpha Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank, pot alege să plătească în maxim 12 rate lunare, astfel încât efortul financar să fie resimțit cât mai puțin.
- În cazul plăților online cu cardul, Fundația Serendinno nu este/nu poate fi făcută responsabilă pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai clientul.
18. Finalizarea comenzii
- FUNDAȚIA SERENDINNO va emite și transmite către Client toate documentele necesare care să ateste achiziționarea produselor/serviciilor de către Client conform legislației în vigoare.
- FUNDAȚIA SERENDINNO va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare în care se află comanda sa prin trimiterea unui e-mail de informare la adresa indicată de acesta. Factura emisă va cuprinde toate mențiunile obligatorii în conformitate cu art. 319 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal și va fi trimisă prin email catre adresa atașată contului Clientului.
19. Politica de reduceri & vouchere/ cupoane
- Operatorul oferă diverse tipuri de reduceri; reducerile sunt de asemenea acordate și sub formă de cupoane de reducere & vouchere care includ, cel mai frecvent, coduri de reducere.
- Cupoanele de reduceri și voucherele nu pot fi utilizate pentru achiziționarea de bunuri/servicii aflate deja la promoții.
- Codurile de reducere nu pot fi utilizate în mod repetat decât în situația în care cuponul sau voucherul respectiv stipulează în mod expres contrariul.
- Cupoanele de reduceri și voucherele nu pot fi combinate sau utilizate împreună, decât în situația în care cuponul sau voucherul respectiv stipulează în mod expres contrariul.
- În cazul în care reducerea sau cuponul de reducere este utilizat altfel decât în conformitate cu regulile ofertei de reducere, ale cuponului sau voucherului acordate, Operatorul are dreptul de a refuza reducerea, cuponul de reducere sau voucherul respectiv. Clientul/ Cumpărătorul va fi informat în consecință și i se va oferi posibilitatea de a plasa Comanda fără reducerea solicitată. În cazul unor dubii privind interpretarea regulilor aplicabile reducerilor sau cupoanelor de reduceri, va prevala interpretarea dată de Operator.
20. Puncte Inno
-
- FUNDAȚIA SERENDINNO poate acorda Membrilor/Beneficiarilor/Clienților/Cumpărătorilor (actuali sau potențiali) credite cu titlul de cheltuieli deductibile de marketing, denumite în continuare puncte Inno și poate modifica mecanismul unilateral, fără ca utilizatorii acestor puncte Inno să poată cere daune interese pentru ne-alocarea sau anularea de puncte Inno. Un punct Inno este echivalent cu 1 Leu și poate fi folosit pentru a achiziționa bunuri și/sau servicii de pe platforma www.serendinno.ro, conform instrucțiunilor din secțiunea “Contul Meu” din site.
-
- Punctele Inno se primesc sau se consumă conform regulamentului descris în pagina Regulament de funcționare - Puncte Inno.
-
- Perioada de valabilitate (utilizare) punctelor Inno este de doi ani de la primirea acestora.
-
- Punctele Inno nu pot fi transformate în lei.
-
- În cazul unor suspiciuni de fraudă privind obținerea și utilizarea de puncte Inno, FUNDAȚIA SERENDINNO își rezervă dreptul de a anula unilateral orice alocare sau folosire a punctelor Inno, fără ca Utilizatorul să aibă dreptul de a pretinde daune interese sau contravaloarea acestor puncte.
-
- În cazurile renunțării la produse sau servicii plătite parțial cu puncte Inno, sumele returnate nu se pot rambursa în conturi bancare indicate de Client; în acest caz Clientul va primi în contul său de membru al Comunității Serendinno (din www.serendinno.ro) puncte, pe logica 1 punct Inno = 1 Leu și le va utiliza pentru achiziții ulterioare.
-
- În cazul în care o persoană renunță (prin dezactivare/ștergere) la contul său de membru/client din site-ul www.serendinno.ro, punctele Inno acumulate în contul la care renunță pot fi transferate unei alte persoane din comunitatea Serendinno, la alegerea titularului de cont sau; în cazul ne-efectuării transferului, se pierd.
LIMITAREA DE RESPONSABILITATE
21. Operatorul nu va fi ținut răspunzător pentru nicio pierdere, rănire sau pagubă materială, directă sau indirectă, suferită de client pe parcursul executării serviciului sau utilizării produsului achiziționat de client, decât în situația în care pierderea, rănirea sau paguba materială respectivă derivă din neglijența, omisiunea sau intenția Operatorului.
22. FUNDAȚIA SERENDINNO nu poate fi ținută responsabilă în niciun fel în fața niciunui Utilizator (Membru/Client/ Cumpărător/Beneficiar) care utilizează Siteul sau Conținutul, altfel decât în limita articolelor ce constituie Termeni și Condiții.
23. În cazul în care un Utilizator (Membru/Beneficiar/Client/Cumpărător) consideră că un Conținut expediat prin orice mijloc de către FUNDAȚIA SERENDINNO violează drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate să contacteze pentru detalii FUNDAȚIA SERENDINNO, conform detaliilor de contact la info@serendinno.ro astfel încât FUNDAȚIA SERENDINNO să poată lua o decizie în cunoștință de cauză.
24. FUNDAȚIA SERENDINNO nu garantează Utilizator (Membrului/Beneficiarului/Clientului/Cumpărătorului) acces pe site sau la servicii, în lipsa înregistrării de către acesta din urmă prin parcurgerea etapelor de înregistrare de pe site, și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial și/sau integral conținutul, de a reproduce parțial sau integral conținutul, de a copia, sau de a exploata orice conținut în orice altă manieră, sau de a transfera vreunui terț orice conținut asupra căruia are și/sau a obținut acces, în baza unui acord de utilizare, fără acordul prealabil scris al FUNDAȚIEI SERENDINNO.
25. FUNDAȚIA SERENDINNO nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legături din conținut, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii acestora.
26. FUNDAȚIA SERENDINNO este exonerată de orice vină în cazul utilizării siteurilor și/sau al conținutului transmis către Utilizator (Membru/Beneficiar/Client/Cumpărător), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al FUNDAȚIEI SERENDINNO, atunci când această utilizare a conținutului poate sau produce pagube de orice natură Membrului/ Beneficiarului/Clientului/Cumpărătorului și/sau oricărui terț implicat în acest transfer de Conținut.
27. FUNDAȚIA SERENDINNO nu oferă niciun fel de garanții directe sau indirecte că:
- serviciul va fi potrivit cerințelor clientului
- serviciul va fi neîntrerupt, sigur sau fără erori de orice fel
- produsele/serviciile obținute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerințelor sau așteptărilor clientului
CESIONAREA & SUBCONTRACTAREA
28. Operatorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, furnizarea serviciului, livrarea produsului inclus în comandă, cu informarea Cumpărătorului/Clientului/Beneficiarului, nefiind necesar acordul acestuia. Operatorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător/Client pentru toate obligațiile contractuale.
COMUNICAREA DINTRE BENEFICIARI/CLIENȚI și OPERATOR
29. Înregistrarea recenziilor, comentariilor, întrebărilor
- Înscrierea de Recenzii, Comentarii, Întrebări se poate face, de către Membrii/Beneficiari/Clienți/Cumpărători, în secțiunile “Întrebări frecvente” și “Recenzii”. Informațiile înscrise pot fi atât pozitive, cât și negative, și se vor referi la caracteristicile unui produs sau serviciu, la performanțele percepute ale livratorului de servicii și a reprezentanților Fundației Serendinno.
- În momentul înregistrării unui/unei anumite Recenzii/Comentariu/Întrebare pe Site, Membrii/Beneficiarii/Clienții/Cumpărătorii vor acorda Operatorului o licență neexclusivă, perpetuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dau dreptul Operatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui și de a afișa acest conținut.
- Fiecare Membru/BeneficIar/Client/Cumpărător, în momentul înscrierii de Recenzii/Comentarii/Întrebări în secțiunile menționate, se angajează să respecte următoarele reguli:
- să utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fără termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Membru/Beneficiar/Client/Cumpărător;
- să se asigure de încadrarea corectă a conținutului introdus pe Site astfel: orice Întrebare va fi înscrisă în secțiunea “Întrebări frecvente”, și orice Recenzie va fi înscrisă în secțiunea “Recenzii”;
- să se asigure că informațiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neînșelătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând astfel inclusiv drepturile altor părți, drepturile de autor, de marcă comercială, de licență sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
- să folosească aceste facilități doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site;
- să nu furnizeze sau să solicite, în niciun mod și în nicio măsură, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume și/sau prenume, etc.) sau orice altă informație care poate determina dezvăluirea acestor date personale;
- să nu înscrie informații și/sau detalii despre URL-uri (legături) din alte site-uri comerciale ce desfășoară aceeași activitate comercială ca și Operatorul;
- să nu încerce fraudarea serviciilor puse la dispoziție de către Operator sau să înscrie Recenzii/Comentarii/Întrebări care să conțină materiale de natură publicitară;
- să nu utilizeze Recenzia/Comentariul/Întrebarea ca mijloc de comunicare cu Operatorul, în acest sens se vor folosi datele de contact ale Operatorului, înscrise pe Site.
- Pe lângă o evaluare realistă critică, în momentul înscrierii unei Recenzii, Membrul/Beneficiarul/Clientul/Cumpărătorul va adăuga și o evaluare de tip punctaj, relevantă pentru produsul sau serviciul aferent. Recenziile, împreună cu evaluările corespunzatoare lor, vor influența evaluarea generală a produsului sau serviciului. Astfel, o recenzie însoțită de o evaluare mare duce la o creștere a evaluării generale, iar o recenzie însoțită de o evaluare mică duce la o scădere a evaluării generale.
- Membrul/Beneficiarul/Clientul/Cumpărătorul ce înscrie Recenzii la care atașează fișiere foto sau video va respecta următoarele reguli:
- Fișierele încărcate vor conține imagini și/sau videoclipuri care se referă la produsul sau serviciul pentru care se scrie Recenzia, asigurându-se că fișierele încărcate respectă drepturile de autor;
- Fișierele încărcate nu vor conține violență, conținut pentru adulți, limbaj licențios sau alt conținut care ofensează o persoană/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a vârstei, a statutului de veteran, a orientării sexuale sau politice;
- Fișierele încărcate nu vor conține informații legate de alte persoane;
- Când o Recenzie/Comentariu/Întrebare este semnalată de către un Utilizator/Client/Cumpărător ca având un conținut inadecvat, dintr-o perspectivă strict subiectivă, acest conținut este examinat cu atenție de către Operator pentru a determina dacă încalcă Termenii și Condițiile Siteului. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai după examinarea acestora de către Operator.
- În cazul în care Operatorul constată încălcarea Termenelor și Condițiilor în mod repetat, acesta își rezervă dreptul de a suspenda posibilitatea Membrului/Beneficiarului/Clientului/Cumpărătorului de a înscrie Recenzii/Comentarii/Întrebări în secțiunile “Întrebări frecvente” și “Recenzii”.
- Pentru sesizări sau reclamații legate de Bunul și/sau Serviciul achiziționat, Cumpărătorii au la dispoziție formularul de comunicare on-line din cadrul Siteului la www.serendinno.ro/contact. Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor sau sesizărilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
30. Publicitate - newsletter & alerte
- În momentul în care, Membrul/Beneficiarul/Clientul își creează un Cont pe Site, acceptând Documentul (Termeni și Condiții), acesta are dreptul de a-și exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere și/sau alerte din partea FUNDAȚIEI SERENDINNO.
- Datele preluate de la Membru în scopul expedierii newslettere-lor și/sau alertelor, pot și vor fi folosite de către FUNDAȚIA SERENDINNO în limitele Politicii de confidențialitate.
- Renunțarea la primirea newslettere-lor și/sau alertelor de către Membru sau Client se poate face în orice moment, fară nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese.
- Renunțarea la primirea newslettere-lor și/sau alertelor de către Membru sau Client se poate face folosind următoarele metode:
- Folosind legătura special destinată din cadrul oricăror newslettere și/sau alerte primite (în partea de jos a e-mail-ului în secțiunea „Click aici pentru dezabonare”).
- Prin modificarea acceptului său de a primi newslettere și/sau alerte folosind pagini din zonele restricționate, în cadrul Contului individual al Membrului, de pe www.serendinno.ro .
- Prin contactarea FUNDAȚIEI SERENDINNO la datele de contact furnizate în site.
- Renunțarea la primirea newslettere-lor și/sau alertelor nu împlică renunțarea la acceptul dat pentru document și se aplică doar ulterior transmiterii intenției de renunțare.
- FUNDAȚIA SERENDINNO își rezervă dreptul de a selecționa persoanele cărora le va trimite newslettere și/sau alerte cât și dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care și-a exprimat anterior consimțământul de a primi newslettere și/sau alerte, fără niciun angajament ulterior din partea FUNDAȚIEI SERENDINNO sau a vreunei notificări prealabile a acestuia.
31. Confidențialitatea & protecția datelor cu caracter personal
- Fundatia Serendinno respectă dreptul persoanelor la protecția datelor cu caracter personal și își însușește prevederile Regulamentului European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.
- FUNDAȚIA SERENDINNO poate colecta date cu caracter personal și date cu caracter special, pe paginile Site-urilor sale, numai cu acordul voluntar al Membrului sau al Clientului.
- Refuzul furnizării datelor cu caracter personal, solicitarea prelucrării restricționate sau de ștergere a datelor personale atrage după sine imposibilitatea accesului sau acces limitat la un anumit serviciu al Fundației Serendinno, în funcție de specificul serviciului.
- Datele colectate sunt folosite exclusiv în scopul îndeplinirii misiunii organizației și desfășurării proiectelor și activităților, care contribuie la atingerea acestei misiuni. Cu titlu de exemplu, datele pot fi folosite:
- în relația cu finanțatori publici sau privați, în vederea demonstrării unui anumit număr de participanți la eveniment, prin liste de prezență sau ca dovadă a autenticității răspunsurilor în cadrul unei cercetări;
- în scopul comunicării personalizate a activităților organizației.
- în scopul invitării la participare în cadrul cercetărilor si evenimentelor pe teme de interes public, organizate de Fundatia Serendinno.
- validarea și facturarea (daca e cazul) a comenzilor de tip rezervare loc la evenimentele Serendinno.
- ulterior validării comenzii, pentru transmiterea de informații privind produsele, serviciile, perioadele de livrare, anulări sau probleme de orice natură referitoare la o comandă sau un contract, la serviciile sau produsele achiziționate de către utilizatorul serviciilor Serendinno (Beneficiar/Membru/Client/ Cumpărator)
- pentru a facilita accesul utilizatorului la serviciu;
- scopuri statistice
- Prin crearea Contului, fiecare Membru sau Client și-a exprimat consimțământul ca FUNDAȚIA SERENDINNO să colecteze și să administreze datele acestuia cu caracter personal, în condițiile și cu respectarea legislatiei in vigoare. Oricare Membru sau Client are dreptul de a obține de la FUNDAȚIA SERENDINNO, printr-o cerere scrisă, semnata și datată, în mod gratuit:
- confirmarea faptului că datele care îl privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
- după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
- după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii;
- notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele oricărei operațiuni efectuate conform lit. b) sau c), dacă această notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.
- Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, prin transmiterea către FUNDAȚIA SERENDINNO a unei cereri întocmită în formă scrisă, datată și semnată, ca datele care îl vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare. În caz de opoziție justificată, prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
- Oricare Membru sau Client are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit și fară nici o justificare prin transmiterea către FUNDAȚIA SERENDINNO a unei cereri întocmită în forma scrisă semnata si datată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terț sau să fie dezvăluite unor terți într-un asemenea scop.
- FUNDAȚIA SERENDINNO poate să colecteze involuntar și alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume și versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alți parametri) furnizate de către browserul internet prin intermediul căruia se face accesul la site și pot fi folosite de către FUNDAȚIA SERENDINNO pentru a îmbunătăți serviciile oferite Clienților sau Utilizatorilor săi, sau cu scop statistic; excepție face cazul în care sunt încălcate prevederi ale documentului, în eventualitatea cazului în care rezultatul acțiunilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natură de partea FUNDAȚIEI SERENDINNO și/sau al eventualilor terți cu care FUNDAȚIA SERENDINNO are contracte de parteneriat în acel moment.
- De asemenea, FUNDAȚIA SERENDINNO poate furniza datele cu caracter personal ale Cumpărătorului altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în scopurile menționate la punctul 7.3.4 si numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea partenerilor, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plată/bancare sau alte servicii, furnizate de companii și organizații cu care putem dezvolta programe comune.
- Informațiile Cumpăratorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.
- Pentru o înțelegere mai detaliată a modului în care Fundația Serendinno colecteaza, prelucrează, utilizează și stochează datele cu caracter personal furnizate în mod voluntar de utilizatorii serviciilor sale, vizitați secțiunea dedicată Politicii privind protecția datelor cu caracter personal a Fundatiei Serendinno, Anexa a prezentului Document.
32. Politica de utilizare Cookie-uri pe www.serendinno.ro
- O vizită pe www.serendinno.ro poate plasa: Cookie-uri de performanță a site-ului, Cookie-uri de analiză a vizitatorilor, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri de înregistrare, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.
- Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalități pentru utilizator și sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. În general, o aplicație folosită pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel încât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată cand cookie-urile sunt trimise către terminalul sau. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalități ale www.serendinno.ro .
- Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor la nivelul www.serendinno.ro :
- Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului – categorii de produse și servicii.
- Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – reținerea parolelor.
- Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search).
- Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex .prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunățati site-urile în beneficiul utizează. (utilizatorilor)
- Pentru o înțelegere mai detaliată a modului în care Fundația Serendinno colecteaza, prelucrează, utilizează și stochează datele generate de cookie-uri, vizitați secțiunea dedicată Politica Fundatiei Serendinno pentru utilizarea cookie-urilor, Anexa a prezentului Document.
FRAUDA
33. FUNDAȚIA SERENDINNO nu solicită Clienților sau Utilizatorilor săi prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informații referitoare la date confidențiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
34. Clientul/Membrul își asumă întreaga responsabilitate pentru divulgarea unui terț a datelor sale confidențiale.
35. FUNDAȚIA SERENDINNO declină orice responsabilitate, în situația în care un Membru/Client ar fi/este prejudiciat sub orice formă de către un terț care ar pretinde că este/reprezintă interesele FUNDAȚIEI SERENDINNO.
36. Clientul sau Membrul va informa FUNDAȚIA SERENDINNO asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
37. FUNDAȚIA SERENDINNO nu promovează SPAM-ul. Orice Membru/client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.
38. Comunicările realizate de către FUNDAȚIA SERENDINNO prin mijloace electronice de comunicare la distanță (i.e. e-mail) conțin datele de identificare complete și conforme ale expeditorului sau legături către acestea, la data transmiterii conținutului.
39. Următoarele scopuri vor fi considerate tentativă de fraudare a Siteului/Conținutului și/sau FUNDAȚIEI SERENDINNO. FUNDAȚIA SERENDINNO își rezervă dreptul de a pune în mișcare urmărirea penală împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat să, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
- de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metodă.
- de a altera sau de a modifica conținutul Siteului sau orice corespondență expediată prin orice modalitate de către FUNDAȚIA SERENDINNO către Membru/Client.
- de a afecta performanțele serverului/serverelor pe care rulează siteul.
- de a accesa sau de a divulga oricărui terț care nu are autoritatea legală necesară, conținutul expediat prin orice mijloc de către FUNDAȚIA SERENDINNO către Membru/Client atunci când acesta nu este destinatarul legitim al conținutului.
40. Urmărirea de obținere de INNOpuncte prin folosirea de conturi false (nume care nu sunt reale, mai mult de un cont per persoană fizică sau prin folosirea identității unor persoane dar de către altă persoană) se consideră tentativă de fraudă și va avea ca efect anularea avantajelor obținute, blocarea accesului la siteurile FUNDAȚIEI SERENDINNO și raportarea către autoritățile relevante.
FORȚA MAJORĂ & CAZ FORTUIT
41. Exceptând cazurile în care nu au prevăzut în mod expres altfel, nici una din părțile unui contract încheiat, care este încă în derulare, nu va fi răspunzatoare pentru neexecutarea la termen și/sau în mod corespunzator, total sau parțial, a oricăreia din obligațiile care îi incumbă în baza contractului, dacă neexecutarea obligației respective a fost cauzată de un eveniment de forță majoră.
42. Partea sau reprezentantul legal al părții care invocă evenimentul mai sus menționat este obligat să aducă la cunoștință celeilalte, imediat și în mod complet, producerea acestuia și să ia orice măsuri care-i stau la dispoziție în vederea limitării consecințelor respectivului eveniment.
43. Partea sau reprezentantul legal al părții care invocă evenimentul mai sus menționat este exonerat de la această obligație numai în cazul în care evenimentul o impiedică să o ducă la bun sfârșit.
44. Dacă în termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a acestui contract fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.
45. Partea care invocă evenimentul de forță majoră trebuie să facă dovada imposibilității executării obligațiilor în termen de 30 zile de la data producerii evenimentului.
JURISDICȚIE & LITIGII
46. Limba de comunicare dintre Operator și Cumpărător/Client/Membru/Beneficiar și limba Contractului comercial dintre operator și client este limba română. Toate Contractele de comerciale încheiate sunt arhivate electronic de către Operator și nu sunt disponibile terților.
47. Prezentul Contract este supus legii române. În cazul introducerii unui element internațional în tranzacția bazată pe Contracte comerciale, părțile contractante convin ca relația dintre ele să fie guvernată de legislația Română. Drepturile consumatorului care derivă din legislația aplicabilă în general vor rămâne aceleași.
48. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc. siteurilor și/sau al oricărui conținut trimis de către FUNDAȚIA SERENDINNO, prin accesarea prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc.), Membrul/Clientul se declară de acord cel puțin cu prevederile documentului "Termeni și condiții".
49. Orice dispută cu referire la prezentul document "Termeni și condiții" care ar putea să apară între Membru/Client și FUNDAȚIA SERENDINNO se va rezolva pe cale amiabilă. Dacă aceasta nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de către instanța competentă conform prevederilor legale aplicabile.
50. Având în vedere dispozițiile Regulamentului (UE) nr. 524/2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE, FUNDAȚIA SERENDINNO oferă Membrului/Clientului posibilitatea de a opta pentru soluționarea pe cale extrajudiciară a eventualelor litigii, prin utilizarea platformei europene de soluționare online a litigiilor (platforma SOL), instrument digital creat de Comisia Europeană pentru a facilita soluționarea independentă, imparțială, transparentă, eficace, rapidă și echitabilă, pe cale extrajudiciară, a litigiilor care privesc obligațiile contractuale rezultate din contractele de vânzare sau de prestare de servicii online dintre un consumator care își are reședinta în Uniune și un comerciant stabilit în Uniune. În acest sens se poate utiliza următorul link către platforma SOL: ODR.
51. În cazul în care orice prevedere a Termenilor și Condițiilor devine, din orice motiv, nulă sau inaplicabilă, restul Termenilor și Condițiilor vor rămâne neafectate.
PREVEDERI FINALE
52. FUNDAȚIA SERENDINNO își rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum și orice conținut fără notificare prealabilă a Membrului sau Clientului.
53. Termenii și Condițiile modificate vor intra în vigoare la data publicării lor. Drepturile și obligațiile anterioare atât ale Operatorului cât și ale Cumpărătorului/Clientului sau Membrului/Beneficiarului vor rămâne neafectate.
54. În limita prevederilor Termeni și Condiții, FUNDAȚIA SERENDINNO nu va putea fi făcută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul site-ului.
55. FUNDAȚIA SERENDINNO își rezervă dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natură și/sau legături pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislației în vigoare.