Mergi la conţinutul principal
  • 0 inno
  • Autentificare
Acasă Acasă
  • Despre noi
    • Cine suntem
    • Ce facem
    • Traineri
  • Cursuri
    • Cursuri în derulare
    • Listă cursuri
  • Calendar
  • Alte servicii
    • Resurse
    • Spatii & Echipamente

Scrierea cu lumină

Să scriem cu lumină despre experiențele trăite împreună!
Încheiat la 12 Iunie, 20181 modul demonstrativ/ 2,5 ore|Curs rezidențial

Privire fotografică

scrierea cu luminaÎți propunem un atelier de fotografie format din cursuri și ateliere practice de inițiere în arta fotografiei. Acestea se vor concretiza într-un proiect fotografic comun al cursanților.  Cele mai bune fotografii vor face obiectul unei expoziții organizate de cursanți. Atelierele vor fi filmate, experiența fiind povestită prin imagini, interviuri, fotografii etc.

Atelierele se vor concentra pe următoarele teme importante: introducere, rolul fotografiei, comunicare prin fotografie, a scrie cu lumină, subiectul fotografic, elemente de tehnică foto, compoziţie şi estetică în fotografie, fotografie și etică.

 
Structura cursului: 10 module; 1 modul/săptămână; 2.5 ore/modul

Program curs: orele 18.00 - 20.30  

In anul 2018 vom organiza o serie de module demonstrative pentru cei ce doresc să testeze tema și modul de învățare al Fundației Serendinno.

Cei ce doresc să participe la modulele demonstrative sunt invitați să completeze FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.

Număr locuri disponibile: 15 persoane
La finalul călătoriei:
  1. Vei dobândi noțiuni de bază despre rolul fotografiei, comunicarea prin fotografie, subiectul fotografic, elemente de tehnică fotografică, compoziţie şi estetică în fotografie, fotografie și etică.
  2. Vei învăța cum funcționează și cum se utilizează  aparatul de fotografiat. 
  3. Vei învăța despre alegerea echipamentului pentru fotografie, despre  echipamente speciale pentru realizarea fotografiilor și despre materiale fotosensibile. 
  4. Vei învăța să surprinzi momentul în care lumina e favorabilă pentru subiectul pe care îl fotografiezi, obținând astfel o imagine reușită. 
  5. Vei învăța ce anume să surprinzi în fotografia pe care dorești să o realizezi pentru a transmite un anumit mesaj, cum să pui în evidență subiectul prin tehnică fotografică, compoziție, estetică.
  6. Vei învăța cum se face organizarea unei expoziții de fotografie, selecția lucrărilor și a modalității de expunere ale acestora. 

  7. Îți vei descoperi propria originalitate și un nou mod de comunicare, prin intermediul fotografiei. 

Trainer: lect. dr. arh. Lorin Niculae
Loc: Fundația Serendinno, București, Calea Victoriei 155, Bl. D1, Tronson 7, etaj 3, sector 1
De ce să alegi acest curs

Cele mai frumoase experiențe pe care le trăim împreună merită povestite. În cuvinte, sau cu lumină, căci o imagine valorează cât o mie de cuvinte. Ceea ce ne leagă este comunicarea, iar o imagine fotografică ne poate transmite bucurie sau melancolie, vorbind prin intermediul subiectului, culorilor, compoziției, simbolurilor.

Printr-o singură fotografie, experiențele care ne taie răsuflarea ajung la toți prietenii, iar ceea ce ne face mai buni ne apropie și ne unește.

Să fotografiezi înseamnă să scrii cu lumină (photos = lumină, graphe = scriere, desen) și, așa cum este important ca scriitura noastră să fie corectă pentru a putea transmite un mesaj, tot astfel fotografiile pe care le facem trebuie să folosească eficient și artistic mijloacele și instrumentele de expresie specifice.

Într-o epocă în care oricine poate fotografia, diferența între o poză și o fotografie este făcută de cunoașterea unor elemente de bază ale vocabularului artei imaginii, de înțelegerea luminii, de capacitatea fotografiei de a evoca o situație anume, pe scurt, de a spune o poveste. Iar povestea experiențelor împreună o scriem noi, adesea doar cu lumină.

Pentru cine este cursul

Cursul este pentru tine dacă te regăseÈ™ti în una dintre descrierile următoare:

  • EÈ™ti pasionat de fotografie È™i arte vizuale È™i doreÈ™ti să dobândeÈ™ti abilități în realizarea fotografiei.
  • DoreÈ™ti să începi o afacere în domeniul fotografiei.
  • DoreÈ™ti să colaboreze cu ateliere de fotografie È™i echipe de fotografi profesionisti.
  • Vrei să inveÈ›i cum iÈ›i poÈ›i pune în practică un proiect personal de fotografie. 
Cum înveți în cadrul cursului

Metodele de predare sunt: prin experiment direct, ateliere de stimulare a creativităţii, prelegeri cu prezentare de imagini.

Ateliere de fotografie se vor concretiza într-un proiect fotografic comun al cursanÈ›ilor.  Cele mai bune fotografii vor face obiectul unei expoziÈ›ii organizate de cursanÈ›i. Atelierele vor fi filmate, experienÈ›a fiind povestită prin imagini, interviuri, fotografii etc.

La finalul procesului de învățare și exersare, vei avea o bază solidă de cunoștințe care să îți permită să începi practica în domeniul fotografiei.

Instrumente folosite în curs
  • Suport de curs ce include, pe lângă bibliografie È™i date despre furnizori cu care puteÈ›i colabora, È™i date despre expoziÈ›ii È™i concursuri de fotografie. 
  • Kit de începător pe care îl vei folosi pentru prelucrarea digitală a fotografiilor create. 
Calendar
 
March 2023
 
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Cele mai solicitate cursuri
Motivare versus Demotivare
Decizia - știință, artă sau noroc?
Decizia - știință, artă sau noroc?
Grăbește-te să te înscrii la
Acasă
Victoria Business Center
Calea Victoriei nr. 155, Bloc D1, Tronson 7, et. 3, Bucuresti
Tel: +40 31 437 91 99
Tel: +40 31 434 03 10
Contact
Termeni & Conditii
Despre punctele inno
Intrebari frecvente
@ 2023 Toate drepturile rezervate. | ANPC | ODR