Mergi la conţinutul principal
  • 0 inno
  • Autentificare
Acasă Acasă
  • Despre noi
    • Cine suntem
    • Ce facem
    • Traineri
  • Cursuri
    • Cursuri în derulare
    • Listă cursuri
  • Calendar
  • Alte servicii
    • Resurse
    • Spatii & Echipamente

Decizia - știință, artă sau noroc?

“Cheia succesului în luarea deciziilor nu este cunoașterea. Este înțelegerea.” - Malcom Gladwell
Încheiat la 18 Iulie, 20194 module/ 3 ore per modul|Curs rezidențial

Despre curs

Serendinno lansează suita de întâlniri "Decizia - "Știință, artă sau noroc?" - un spațiu de învățare prin experiență practică, dedicat celor ce vor să își dezvolte abilitățile de luare a deciziilor dificile, la nivel personal și profesional. Alături de noi, vei dezvăța și vei reînvăța să iei decizii. Vei descoperi cum să împaci rațiunea cu intuiția în cadrul procesului de luare a deciziei. 

Număr locuri disponibile: 20 persoane (minim 10 persoane)

La finalul călătoriei:

  1. vei ști să identifici și să folosești eficient factorii care îți influențează deciziile;

  2. vei înțelege, cu ajutorul instrumentului PPM (ponderea priorităților în muncă), modul în care prioritățile de moment îți influențează deciziile;

  3. vei exersa utilizarea “arborelui decizional” și a “profilului de risc” ca instrumente de structurare a procesului decizional;

  4. vei descoperi cum să folosești tehnicile de „debiasing” (de a nu favoriza sau de a nu fi părtinitor) pentru a recunoaște și a evita capcanele prezente în fiecare etapă de luare a deciziei.

Trainer: Gabriel Petrescu

Loc: Fundația Serendinno, București, Calea Victoriei 155, Bl. D1, Tronson 7, etaj 3, sector 1

Program curs: Creăm diverse formule de livrare a aceluiași curs, astfel încât să putem răspunde variatelor constrângeri de calendar ale participanților. Funcție de tema de interes, poți alege între mai multe variante de program de curs:

  • intensiv (cu mai putine intalniri dar cu durata mai mare) vs. relaxat (cu mai multe intalniri cu durată mai scurtă, organizate seara), 
  • în timpul săptămânii vs. în timpul weekendului. 

 

Ca sa decizi ce variantă preferi, vezi aici lista completă a evenimentelor de formare active în acest moment și alege-l pe cel mai potrivit pentru tine. 

 

Decizia de a te înscrie este un exemplu elocvent de decizie ușoară, deoarece există puține variante comparabile pe piață. 

 

De ce să alegi acest curs

În ziua de azi suntem constrânși din ce în ce mai mult să luăm decizii rapide și neapărat corecte. Există prea puțină toleranță pentru decizii greșite.

Nicio școală de business, cum de altfel nicio instituție de învățământ de la nivel primar, la cel liceal sau universitar, nu are în programă un curs care să ne învețe în mod riguros cum să luăm decizii.

Ne vedem adesea nevoiți să luăm decizii, zi de zi, fără să avem idee nici cum să o facem, nici de ce e necesar acest lucru. Alteori, recurgem la metoda cea mai la îndemână: nu luăm nicio decizie. Constatăm apoi, cu surprindere, că lucrurile s-au rezolvat de la sine. De multe ori, deciziile noastre au consecințe pentru întreaga viață. Luăm decizii simple sau complicate, ușoare sau dificile, fără să avem nici măcar cele mai elementare noțiuni despre luarea deciziilor. De multe ori, ne bazăm pe noroc.

Majoritatea oamenilor, în special cei cu funcții manageriale, consideră instinctiv că modul în care ar trebui să fie luate deciziile este unul rațional, bazat pe fapte și analize bine documentate. Însă, din lipsă de timp și resurse, ajung să se bazeze de cele mai multe ori pe intuiție, sau cel puțin așa cred ei.

În cadrul cursului “Decizia - știință, artă sau noroc?” vei afla, prin experiențe practice, cum poți combina raționalitatea și intuiția într-un proces de luare a deciziei care să te ajute în special în adoptarea hotărârilor dificile.

Astfel, vei avea mai mult control asupra acelor momente care îți vor determina traseul viitor, în carieră și în viața personală. 

Intră în comunitatea celor ce decid cu înțelepciune. Rezervă un loc la cursul nostru. 

Pentru cine este cursul

Cursul este pentru tine dacă cel puțin una din afirmațiile următoare ți se potrivește:

  • Ești un tânăr între 16 și 90 de ani, te confrunți cu decizii importante în viața personală și nu știi cum să iei hotărâri ca să obții rezultatul cel mai bun;
  • Ai o funcție de conducere, indiferent de nivelul de management din organizație, dorești să îți ajuți echipa să ia decizii mai bune, dar nu știi ce metode sau tehnici să le propui sau nu ți-e clar cum să îi ghidezi în procesul de luare a hotărârilor dificile;
  • Ai dubii sau măcar incertitudini cu privire la modul în care iei deciziile;
  • Nu reușești să-ți dai seama de ce deciziile bune pot să dea, uneori, rezultate proaste;
  • Vrei să-ți antrenezi și să-ți dezvolți capacitatea de a lua decizii bazate pe intuiție și să afli și de ce, uneori, intuiția te înșală.
Cum înveți în cadrul cursului

APLICAT

 Cursul este interactiv, bazându-se pe învățare experiențială. Alternăm reflecția personală cu exercițiile de grup și aplicarea teoriilor pe practica de zi cu zi. Îți propunem:

  • Studii de caz într-un grup de participanți cu perspective diferite, pentru a descoperi ce anume face ca o decizie să fie dificilă și care sunt soluțiiile pentru a aborda cu mai multă încredere hotărârile dificile.
  • Exerciții individuale și de grup, în cadrul cărora vei descoperi care îți sunt punctele forte și care sunt acele lucruri pe care trebuie să le îmbunătățești pentru a lua decizii mai bune în orice împrejurare.   

CU INSTRUMENTE TESTATE

La finalul fiecărei întâlniri mergi acasă cu instrumente și abilități concrete pe care să le poți aplica imediat în viața personală și profesională. În cadrul acestui curs vei exersa, în luarea deciziilor tale, patru instrumente specifice:

  • profilul motivațional
  • profilul de risc
  • arborele decizional
  • tehnici de debiasing 
Cum te susținem după curs (alte beneficii)

COMUNITATEA “ALUMNI SERENDINNO” la dispoziția ta.

Ne dorim ca tu să ai succes dincolo de sala de curs. Dar ca să transformi un comportament nou învățat într-un obicei, e nevoie să continui să îl pui în practică în mod constant, să reflectezi critic la practica ta și să împărtășești altora din procesul tău de învățare. De aceea, te conectăm pe termen lung cu subiectele care ne pasionează și cu exploratori ai temelor abordate, care ne-au fost alături de-a lungul timpului. Ne reunim în comunitatea on-line Alumni Serendinno pentru a continua procesul de învățare, prin schimb de idei, experiențe și instrumente de lucru, alături de alți practicanți.

FORMATORUL SERENDINNO la dispoziția ta.

Dacă ne ceri ajutorul, poți beneficia de o întâlnire de consultanță personalizată, unu la unu, cu formatorul, pentru a lucra personalizat pe nevoile tale. Astfel, te sprijinim în efortul de  aplicare a celor învățate în contextul tău personal și profesional. Definim problema sau nevoia, clarificăm rezultatul dorit și construim planul și traseul de sprijin personalizat pentru a ajunge la o rezolvare. 

Instrumente folosite în curs

PPM (Ponderea Priorităților În Muncă)

Înscrierea la cursul Decizia - știință, artă sau noroc? îți oferă acces la utilizarea gratuită a versiunii electronice a testului de autoevaluare conceput de London Business School. Interpretarea rezultatelor tale va putea fi făcută în contextul proceselor de luare a deciziilor atât la nivel individual, cât și de echipă.

Iată cum:

  • După înscriere, vei primi pe e-mail, o invitație de completare a testului de autoevaluare înainte de începerea cursului.
  • În cadrul cursului, vei primi rezultatele sub forma profilului motivațional personal.
  • Vom analiza împreună profilul motivațional și vei înțelege cum influențează acesta procesul de luare a deciziilor la nivel individual.
  • La finalul cursului, se va face o analiză a profilului motivațional al grupului de învățare și a modului în care acest profil influențează procesul de luare a deciziei în grup. 

Mai multe detalii legate de testul PPM poti gasi aici.

Ce spun cei ce au fost la acest curs

"Mi-ați deschis ochii. Acum înțeleg cu adevărat de ce repetam aceleași greșeli în deciziile legate de anumite persoane, fără să le pot corecta. Am acum un instrument care mă ajută să identific erorile și să corectez din mers" (Ane, angajat ONG, 2017)

"De mult căutam un loc în care să îmi structurez și să îmi ordonez informațiile și intuițiile despre decizie. Mă bucur că v-am întâlnit. Acum îmi este totul mult mai clar în mine atunci cand decid sau analizez o decizie (Cornel, director executiv ONG, 2017)"

Calendar
 
May 2191
 
Lun Mar Mie Joi Vin Sâm Dum
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Cele mai solicitate cursuri
Motivare versus Demotivare
Decizia - știință, artă sau noroc?
Decizia - știință, artă sau noroc?
Grăbește-te să te înscrii la
Acasă
Victoria Business Center
Calea Victoriei nr. 155, Bloc D1, Tronson 7, et. 3, Bucuresti
Tel: +40 31 437 91 99
Tel: +40 31 434 03 10
Contact
Termeni & Conditii
Despre punctele inno
Intrebari frecvente
@ 2023 Toate drepturile rezervate. | ANPC | ODR